Datum

2011

Project

AZ Delta

Klant

OCMW Roeselare

Plaats

×

Projecten.

Roeselare

Omschrijving

Uitbreiding ziekenhuis met X-blok

Voor de uitbreiding van het ziekenhuis werd gekozen voor een flexibele en economische architectuur. Want wat vandaag een verpleegeenheid is, kan morgen net zo goed een andere afdeling zijn. Het uitgestrekte volume wordt verlicht door een opbouw met uitsprongen enerzijds en een gelijkvloers plintvolume in een donkergrijze architectonische beton, een middenzone in lichtgrijze beton en een technische ruimte bovendaks in plaatmateriaal anderzijds.

Aan de ramen werden op onregelmatige afstand witte tussenschotten geplaatst die voor een speelse toets zorgen. Naast interne veranderingsmogelijkheden is ook nog uitbreiding mogelijk in extra bouwlagen die perfect kunnen aansluiten op de huidige gevelarchitectuur.

De sobere X-blok wordt aangekleed met aanliggende groenmassieven en is gelegen tussen de C-blok en de dienst materniteit.

De X-blok telt 5 bouwlagen en een technisch verdieping. Ondergronds bevinden zich de kleedkamers en enkele ondersteunende lokalen. Op het gelijkvloers is het gebouw uitgerust met verschillende consultatieruimten en een afdeling psychiatrie. Op de eerste verdieping bevindt zich de dienst fysio/kine in combinatie met 30 bedden. Op het bovenliggende niveau bevindt zich een sp-revalidatiedienst die plaats biedt aan 60 bedden. De derde verdieping is ingericht met 2 operatiekwartieren en een afdeling pediatrie. De technische ruimte die deze diensten en operatiekwartieren operationeel houdt, bevindt zich op de dakverdieping.

“VOOR DE UITBREIDING VAN HET ZIEKENHUIS WERD GEKOZEN VOOR EEN FLEXIBELE EN ECONOMISCHE ARCHITECTUUR”

Datum

2011

Project

AZ Delta

Klant

OCMW Roeselare

Plaats

×

Actieve projecten.

Roeselare

Omschrijving

Uitbreiding ziekenhuis met X-blok