Datum

2017

Project

UZ Leuven Ambulant Centrum

Klant

UZ Leuven

Plaats

×

Projecten.

Leuven

Omschrijving

Fase V Ambulant Centrum

Fase 5 van het masterplan voor Health Sciences Campus Gasthuisberg omvat een nieuwbouw van 12.500m² voor ambulante activiteiten en een verregaande renovatie van het bestaande consultatieblok (7.500m²). Met de voltooiing van het nieuw Ambulant Centrum is het ziekenhuis klaar voor de stijgende ambulante patiëntenzorg.
Door het verleggen van de hoofdinkom van het ziekenhuis werd de bestaande inkom gereserveerd voor de uitbouw van een ambulant centrum dat functioneel gelinkt is aan andere ziekenhuisdiensten.

Via een prijsvraag voor ontwerpen met voorafgaandelijke kandidaatstelling werd het ontwerp toevertrouwd aan de tijdelijke vereniging BOECKX – AAPROG – POLO – DE KLERCK.

Het ontwerp van het Ambulant Centrum staat in het teken van comfort en efficiëntie, zowel voor de patiënt als voor de zorgverlener. Zo is de beste zorg in de beste omstandigheden gegarandeerd. Een slimme en overzichtelijke circulatie zorgt voor een duidelijke scheiding van personeels- en patiëntenstromen .
Ondanks de hoge compactheid van het ambulant centrum kan natuurlijk licht via slimme lichtcanyons alle consulatieruimtes bereiken. Naast het ambulant centrum werd een studie uitgevoerd voor de uitbreiding van de parking, het inkomplein en inkomzone en de eventuele uitbreiding van de dagcentra.

WINNAAR DESIGN WEDSTRIJD, GENOMINEERD VOOR MIPIM AWARD 2019

Datum

2017

Project

UZ Leuven Ambulant Centrum

Klant

UZ Leuven

Plaats

×

Actieve projecten.

Leuven

Omschrijving

Fase V Ambulant Centrum