Datum

2021

Project

WZC De Bron

Klant

vzw De Bron

Plaats

×

Projecten.

Zottegem

Omschrijving

Woonzorgcentrum met 94 kamers en een dagverzorgingscentrum voor 15 p en een lokaal dienstencentrum

Bouwen van woonzorgcentrum met lokaal diensten centrum en dagverzorgingscentrum

Aansluitend op de assistentiewoningen realiseerden we het nieuwe woonzorgcentrum met 36 zorgkamers, een dagverzorgingscentrum voor 15 personen en een lokaal dienstencentrum met bijhorende parking en toegangsinfrastructuur. Het nieuwe complex is via een verbindingsgang verbonden met de recent gebouwde assistentiewoningen. In een latere fase zal het woonzorgcentrum uitgebreid worden naar 90 zorgkamers.

Het kelderniveau staat ten dienste van de logistiek en wordt aangesloten op de ondergrondse parking onder de assistentiewoningen.

Het inkomniveau behoudt hierdoor ruimte om de vele gebruikers van de woonzorgsite te onthalen. Door de verbinding naar de assistentiewoningen uit de eerste fase kunnen de bewoners optimaal van de diensten van het LDC genieten. We voorzien er een aparte inkom voor het WZC waaraan enkel administratieve functies zijn gekoppeld. Het ruime lokaal dienstencentrum krijgt er een eigen buurtrestaurant met omsloten terras. Het dagverzorgingscentrum heeft aan de andere zijde van het gebouw een eigen inkom. Op de vier bovenliggende niveau’s wonen telkens 20 mensen samen. Er zijn per leefgroep telkens 2 koppelkamers voorzien. In de oksel geeft de leefruimte met ruime terras zicht over het aangelegde park en de omgeving van Zottegem.

Datum

2021

Project

WZC De Bron

Klant

vzw De Bron

Plaats

×

Actieve projecten.

Zottegem

Omschrijving

Woonzorgcentrum met 94 kamers en een dagverzorgingscentrum voor 15 p en een lokaal dienstencentrum