Datum

2018

Project

WZC & Assistentiewoningen Mercator

Klant

Orpea

Plaats

×

Projecten.

Oostende

Omschrijving

Opmaak masterplan en bouwen van een woonzorgcentrum, assistentiewoningen met omgevingsaanleg

Bouwen van een woonzorgcentrum en assistentiewoningen met zorgverlening

 

WZC en GAW Mercator is een moderne site in een nieuwe, rustige buurt van Mariakerke-bad. De site bevindt zich in de nieuwe verkaveling Prins Roselaan in de recent aangelegde Josef Boelsstraat. Aan de achterzijde bevindt zich een strook van openbaar groen.

Het programma wordt onderverdeeld in kleinere entiteiten; door de bouwvolumes dwars op de straat te plaatsen wordt de massiviteit van de bouwblokken doorbroken en ontstaan er aangename buitenruimtes die op diverse manieren ingevuld worden. Het gebouw heeft een kamvormige footprint, met links het woonzorgcentrum en rechts de assistentiewoningen.
De hoofdingang bevindt zich centraal in het gebouw en is bereikbaar via een publiek inkomplein.
Om het volume te doorbreken en extra differentiatie te verkrijgen tussen WZC en GAW worden twee vleugels in een andere baksteen uitgevoerd. De twee WZC-vleugels worden uitgevoerd in een bruin genuanceerde baksteen, de twee GAW in een rood genuanceerde baksteen. Op deze manier ontstaat er een harmonie en visuele overhang naar de omliggende baksteen architectuur van de omliggende woningen. In het gebouw bevindt zich ook een kapsalon, een fitnessruimte en een snoezelruimte.

Er zijn in totaal 62 parkeerplaatsen voorzien waarvan 51 ondergronds. Enkele bomen werden toegevoegd op de site. Deze aanleg, gecombineerd met de openbare aanplantingen rondom de site creëren een groenscherm, wat ten goede komt van de privacy van de omwonenden.

“MERCATOR IS EEN MODERNE SITE IN EEN NIEUWE, RUSTIGE BUURT VAN MARIAKERKE-BAD”

Datum

2018

Project

WZC & Assistentiewoningen Mercator

Klant

Orpea

Plaats

×

Actieve projecten.

Oostende

Omschrijving

Opmaak masterplan en bouwen van een woonzorgcentrum, assistentiewoningen met omgevingsaanleg