Datum

2019

Project

Inkomgebouw Imelda ziekenhuis

Klant

Imelda ziekenhuis

Plaats

×

Projecten.

Bonheiden

Omschrijving

Bouwen van een nieuwe inkomhal met een centrale lobby, een restaurant voor bezoekers en personeel..

Nieuw inkomgebouw na afbraak bestaand inkomgebouw

In amper 18 maanden tijd werd dit nieuwe inkomgebouw met eigentijdse architectuur reeds officieel in gebruik genomen, dit dankzij een efficiënt 3D-BIM model met cloudsamenwerking, zowel in ontwerpfase als op de werf. Bereikbaarheid, natuur, licht en toegankelijkheid waren de peilers voor het ontwerp van dit transparante gebouw in 2 lagen. Het omvat oa. een centrale lobby, een restaurant voor bezoekers en personeel, een backoffice, inschrijvingsloketten, vergader- en receptieruimtes. De volledig nieuw aangelegde esplanade werd autoluw gemaakt met een vlot toegankelijke kiss & ride-zone aan de inkom van het ziekenhuis. Daarnaast werd een ruime, overdekte fietsenstalling voorzien en op 50 meter van de inkom een nieuwe bushalte.

Het groene aspect wordt extra onderstreept door de inplanting van een groendak van in totaal 2000m². In de inrichting werd eveneens rekening gehouden met het welzijn van patiënten, medewerkers en bezoekers. Grote glaspartijen (800m² glas) zorgen voor aangename open ruimtes met veel lichtinval. Lichte kleuren en het gebruik van natuurlijke materialen zorgen voor een gevoel van rust en gemak. De opvallende houten dakstructuur (820 m³) van samenkomende houten gelamelleerde liggers speelt een belangrijke rol in de opbouw van de constructie en zorgt voor een natuurlijke uitstraling.

Ook de staalafname verhuisde mee naar het inkomgebouw en kreeg nieuwe, moderne lokalen met een eigen ruime wachtzaal. Er werd een gloednieuwe ouder- en kindverzorgingsruimte ingericht waar je terecht kan om baby’s te verschonen of borstvoeding te geven.

 

“EEN STERK STAALTJE ARCHITECTUUR VOORZIEN VAN VERSCHILLENDE ENERGIEBESPARENDE FUNCTIES”

Datum

2019

Project

Inkomgebouw Imelda ziekenhuis

Klant

Imelda ziekenhuis

Plaats

×

Actieve projecten.

Bonheiden

Omschrijving

Bouwen van een nieuwe inkomhal met een centrale lobby, een restaurant voor bezoekers en personeel..