Datum

2019

Project

WZC Huize Vogelzang

Klant

Zusters van H. Jozef vzw

Plaats

×

Projecten.

Brugge

Omschrijving

Uitbreiding van een kloostergebouw. Aanleg van verhardingen tbv de leveringen, brandweer,..

Uitbreiding van het klooster met een woonzorgcentrum met 25 woonzorgkamers.

Het nieuwe woonzorgcentrum bestaat uit twee bouwlagen en een hellend dak en een kelderverdieping. Om dit te realiseren werd het bestaande keukengebouw afgebroken.
Het nieuwe gebouw sluit qua volume en vormgeving aan op het bestaande klooster dat ook uit twee bouwlagen met hellend dak bestaat.  Het gebouw is afgewerkt met zwartbruine baksteen en hout, op deze manier is een duidelijk contrast aanwezig tussen oud en nieuw.
Op de gelijkvloerse en eerste verdieping bevinden zich de kamers, gemeenschappelijke ruimtes en sanitaire voorziening van het woonzorgcentrum. De dakverdieping wordt ingenomen voor de technische ruimtes. De keuken bevindt zich in de kelder, net als een aantal bergingen voor het onderhoudsmateriaal. Op elke bouwlaag is een verbinding gemaakt met het bestaande gebouw, met uitzondering van de dakverdieping. Het nieuwe gebouw omvat alle voorzieningen noodzakelijk voor de werking van het woonzorgcentrum.

De nieuwe functie van het gebouw maakte ook een heraanleg van de omgeving noodzakelijk. Hierin is voorzien om de nodige parkeergelegenheid aan te leggen. Er is een nieuwe parking aangelegd met plaats voor 25 wagens en fietsstalling voor 25 fietsen, in de nieuwbouw is een inpandige garage voorzien. Op deze manier wordt de parkeernood op eigen terrein opgelost. Ook de circulatie op het terrein wordt aangepast. De bestaande inrit blijft behouden, de nieuwe uitrit werd aangelegd ter hoogte van de nieuwe parking en komt uit naast de toegang van het domein Tillegembos. Het project voorziet ook de nodige groenaanleg op het terrein, met o.a. de aanplanting van nieuwe bomen.

EEN NIEUW WOONZORGCENTRUM MIDDEN IN DE NATUUR VLAKBIJ TILLEGEMBOS

Datum

2019

Project

WZC Huize Vogelzang

Klant

Zusters van H. Jozef vzw

Plaats

×

Actieve projecten.

Brugge

Omschrijving

Uitbreiding van een kloostergebouw. Aanleg van verhardingen tbv de leveringen, brandweer,..