Datum

2013

Project

WZC d’Eycken Brug

Klant

AZ St. Maria Halle

Plaats

×

Projecten.

Bierbeek

Omschrijving

Bouwen van een woon- en zorgcentrum met 90 kamers en een dagopvangcentrum voor 15 eenheden.

Bouwen van een woon- en zorgcentrum

Boeckx heeft een woon- en zorgcentrum ontwikkeld met 90 kamers en een dagopvangcentrum voor 15 eenheden.

Het nieuwe woonzorgcentrum is gebouwd voor 105 residenten: 87 zorgbehoevende ouderen, 3 zorgafhankelijke ouderen die een tijdelijke opvang nodig hebben en een dagverzorgingscentrum voor 15 personen.
De residenten worden opgedeeld in 4 leefgroepen: 2 leefgroepen voor fysisch zorgbehoevenden en 2 leefgroepen voor psychische noden.

Er is een groene parking langs de Tiense steenweg en daarop sluiten de inkom, de polyvalente zaal, de zorgstraat met kapper, kine, ergo… aan. Op kelderniveau in aansluiting op een half verzonken engelse koer zitten de personeelsfuncties als keuken, was, vestiaires, bergingen en de technische lokalen. Hierop sluiten in het stille, groene binnengebied de verblijfzones aan over twee bouwlagen. Een linkervleugel voor twee maal 25 senioren en een rechtervleugel voor twee maal 20 dementerenden geven met hun dagzalen, badkamers en activiteitenlivings uit op een grote binnentuin. De kamers zijn geörienteerd op de buitentuinen.

In dit gebouw is er een individuele kronkelende wandeling tot bij de eigen woning. Panoramische ramen brengen de buitenomgeving binnen. De bewoners op de gelijkvloers hebben een terrasje in de buitentuinen. De woonvolumes zijn uitgewerkt in donkere baksteen met geanodiseerd buitenschrijnwerk terwijl de gemeenschappelijke volumes in buitenpleister, plaat, hout en natuursteen worden uitgevoerd, dit voor betere herkenbaarheid en kwalitatievere belevingswaarde. Samen met de beleving van de bloemen, kruiden en waterpartijen.. dragen ook de materialen, de kleuren, de lichtopeningen, … bij tot een boeiend woonklimaat voor de residenten en een aangenaam werkklimaat voor het personeel.

 

“WZC D’EYCKEN BRUG IS EEN SUCCES, VIER MAANDEN NA DE OPENING WAREN ALLE 90 BEDDEN AL VOLZET”

Datum

2013

Project

WZC d’Eycken Brug

Klant

AZ St. Maria Halle

Plaats

×

Actieve projecten.

Bierbeek

Omschrijving

Bouwen van een woon- en zorgcentrum met 90 kamers en een dagopvangcentrum voor 15 eenheden.