Datum

2013

Project

Sint-Trudo Ziekenhuis

Klant

St-Trudo Ziekenhuis vzw

Plaats

×

Projecten.

Sint-Truiden

Omschrijving

Uitbreiding en herconditionering bestaand ziekenhuis

Langs de Diestersteenweg komt een langgerekt gebouw met een nieuwe inkom, een aantal administratieve diensten, verpleegvloeren en een medisch technisch gedeelte. De hotfloor is opgemaakt volgens een bepaalde werkbreedte en is omwille van de technische infrastructuur bovenaan gesitueerd. Hierdoor ontstond een architectuur met een overkragend gedeelte op hoog niveau wat het geheel een galerijeffect geeft.

De bezoeker wordt door de galerij naar de inkom geleid en naar het cafetaria op het gelijkvloers. De materialen en kleuren zijn in lijn met die van de bestaande campus waardoor een grotere eenheid ontstaat.

De binnenhuisarchitectuur staat in het teken van zichtbaarheid en privacy. Eersterangs dienstverlening zoals het onthaal zijn onmiddellijk zichtbaar vanaf de inkom. Wachtzones en cafetaria zijn meer afgezonderd opgesteld en van circulatieassen afgescheiden door verschillende halfhoge wanden. Door subtiel te spelen met kleuren zijn de verschillende zones onderling functioneel afgebakend en worden de centrale circulatieassen geaccentueerd. Het programma omvat wachtzones, administratieve lokalen, een cafetaria met keuken, een onthaal en inschrijvingsbalies.

“KWALITEITSVOLLE EN PATIËNTGERICHTE ZORGVERLENING IN DE REGIO”

Datum

2013

Project

Sint-Trudo Ziekenhuis

Klant

St-Trudo Ziekenhuis vzw

Plaats

×

Actieve projecten.

Sint-Truiden

Omschrijving

Uitbreiding en herconditionering bestaand ziekenhuis