Datum

2024

Project

Gevangenis Ieper

Klant

Regie der Gebouwen

Plaats

×

Projecten.

Ieper

Omschrijving

Volledige renovatie en uitbreiding van de gevangenis

De historische gevangenis van Ieper kreeg in anderhalf jaar een volledige make-over, de bestaande cellen en het buitenschrijnwerk werden grondig gerenoveerd. Bovenop het bestaande cellenblok zijn twee nieuwe verdiepingen gebouwd, met moderne cellen, eigen sanitair en energiezuinige installaties. Hierdoor werd de capaciteit verhoogd van 114 naar 169 gedetineerden.

Deze uitbreiding vormt de vierde fase van de geplande werken in de gevangenis, gericht op het vergroten van de celcapaciteit en het aanpassen van bestaande cellen aan wettelijke normen. Hierbij werden de technische installaties volledig vernieuwd en geïntegreerd. De cellen kregen een grondige opknapbeurt. In elke cel is nu een afgesloten ruimte met een toilet en lavabo. De meeste cellen hebben nu ook een douche. De gedetineerden kunnen nu in hun cel een opleiding volgen via een tv-scherm. Er zijn ook enkele cellen voorzien voor gedetineerden met een beperkte mobiliteit.

“Met deze totaalrenovatie zullen de leef- en werkomstandigheden in de Ieperse gevangenis aanzienlijk verbeteren.”

 

Voor een dynamisch en harmonieus effect van de gevel is gekozen voor een combinatie van drie materialen: een parement gevelsteen in verschillende kleurschakeringen die aansluiten bij het ontwerp van fase 3, betonnen spellagen per niveau en als dakrand, en zwart schrijnwerk met aluminium gevelbekleding, dat subtiel de tralies en de zware schrijnwerkprofielen verbergt en een onbelemmerd zicht voor de gedetineerden biedt.

 

Datum

2024

Project

Gevangenis Ieper

Klant

Regie der Gebouwen

Plaats

×

Actieve projecten.

Ieper

Omschrijving

Volledige renovatie en uitbreiding van de gevangenis