Datum

2012

Project

AZ Damiaan

Klant

AZ Damiaan Oostende vzw

Plaats

×

Projecten.

Oostende

Omschrijving

Uitbreiding en ombouw van het ziekenhuis en één-campus realisatie

Voor A.Z. Damiaan Oostende werd een concept uitgewerkt voor de samensmelting van campus St. Jozef en het H. Hart tot één nieuwe campus. Een nieuw, hoognodig medisch-technisch blok diende naadloos aan te sluiten met de bestaande gebouwen. In een eerste fase werd een parkeergebouw voorzien om tijdens de werken de parkeerdruk op de omgeving maximaal op te vangen. In de aansluitende fasen werden twee identieke verpleegblokken in T-vorm en een voorbouw met dagziekenhuis gebouwd.

In de laatste fase werd de resterende vleugel van het bestaand ziekenhuis gerenoveerd alsook de laatste parkings en de omgeving aangelegd. De open ontvangsthal met daklicht en panoramische liften loopt over in een onthaalruimte met zicht op het cafetaria op een lagergelegen niveau en een groot binnenplein.

De kamers kijken voornamelijk uit op de omgeving van het Leopoldpark en zitten alle aan de zonnekant. De hotfloor bevindt zich aan de kant van de spoorweg (noord) en heeft een eigen bereikbaarheid. Door een slim gebruik van kleuren en materialen wordt de grootschaligheid van het gebouw doorbroken. De binnenfuncties werden op transparante wijze in de architectuur ingewerkt om meer duidelijkheid in het gebouw te brengen.

 

“MAXIMAAL COMFORT VOOR PATIËNT EN BEZOEKER”

Datum

2012

Project

AZ Damiaan

Klant

AZ Damiaan Oostende vzw

Plaats

×

Actieve projecten.

Oostende

Omschrijving

Uitbreiding en ombouw van het ziekenhuis en één-campus realisatie